prezident-braziliyi-poobitsyav-perenesti-posolstvo-krayini-v-yerusalim-netanyakhu

Президент Бразилії пообіцяв перенести посольство країни в Єрусалим - Нетаньяху

 • 8487 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Обраний президент Бразилії Жаір Болсонару заявив ізраїльської делегації, що перенесення посольства країни в Єрусалим є питанням часу. Про це прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив на зустрічі з єврейською громадою в Ріо-де-Жанейро. Про це інформує Reuters, передає УНН.

"Болсонару сказав мені, що питання полягає не в тому, чи буде посольство Бразилії перенесено в Єрусалим, а в тому, коли це станеться", - цитує Нетаньяху агентство Reuters.

У п'ятницю Нетаньяху прибув до Бразилії, щоб відвідати церемонію інавгурації Болсонару, і провів з майбутнім главою держави двосторонню зустріч. Очікувалося, що центральною темою цих переговорів стане перенесення посольства південноамериканської республіки в Єрусалим - обраний президент Бразилії дав відповідну обіцянку під час своєї передвиборної кампанії. Однак офіційних повідомлень на цю тему оприлюднено не було.

Як повідомляв УНН, Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон розглядає можливість визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і перенесення в це місто з Тель-Авіва свого посольства в єврейській державі.

Нагадаємо, Президент США Дональд Трамп не приїде на інавгурацію нового бразильського президента Жаіра Болсонару, якого прозвали "Трампом з тропіків".

Українські Національні Новини

Політика