prezident-braziliyi-poobitsyav-zvilniti-krayinu-vid-sotsializmu-ta-politkorektnosti

Президент Бразилії пообіцяв звільнити країну від "соціалізму та політкоректності"

 • 7336 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Новий президент Бразилії Жаїр Болсонару пообіцяв звільнити країну від "соціалізму та політкоректності". Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

"Це початок звільнення Бразилії від соціалізму, політкоректності та роздутості держави", - заявив Болсонару. Він також додав, що планує боротися з корупцією, злочинністю та поганим господарюванням в Бразилії.

Колишній капітан армії відкрито захоплювався бразильською диктатурою 60-80 років, проте після своїх нападок на ЗМІ та політичних опонентів, що викликали стурбованість, пообіцяв дотримуватись демократичних норм.

Інвестори сподіваються, що ринкова програма Болсонару пожвавить бразильську економіку, проте найбільші правозахисні та природоохоронні групи світу висловили занепокоєння можливістю скасування захисту дощових лісів Амазонки та послаблення контролю за обігом зброї у країні, що лідирує за показниками вбивств.

"Ми приймаємо великий виклик щодо боротьби з наслідками економічної кризи, стикаємось із викривленням прав людини та розпадом сім’ї. Ми маємо неодмінно покінчити з ідеологіями, що захищають злочинців та карають поліцію", - сказав новий бразильський президент.

Раніше УНН повідомляв, що президент США Дональд Трамп привітав свого бразильского колегу Жаїра Болсонару зі вступом на посаду. 

Нагадаємо, згідно з заявою голови МЗС Ернесту Араужу, Бразилія вийде з Глобального договору про міграцію після вступу на посаду президента Жаіра Болсонару.

Українські Національні Новини

Новини Світу