prezident-braziliyi-rozporyadivsya-zemlyami-korinnikh-narodiv

Президент Бразилії розпорядився землями корінних народів

 • 13440 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Новий президент Бразилії Жаїр Болсонару наказав Міністерству сільського господарства використати в інтересах агробізнесу землі, на які претендують корінні народи. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Відтепер Міністерство сільського господарства відповідатиме за "ідентифікацію, делімітацію, демаркацію та реєстрацію земель, що традиційно зайняте корінними народами".

Повідомляється, що цей крок може занепокоїти природоохоронні та правозахисні організації, що слідкують за спробами промислового використання дощових лісів Амазонки та інших екологічно-чутливих регіонів Бразилії. Надати агробізнесу землі, що раніше перебували під захистом з природоохоронних міркувань, Болсонару обіцяв ще під час передвиборчої кампанії.

900 тис. представників корінних народів Бразилії становлять лише 1% від загального населення, проте займають землі площею в 16,7 млн га, тобто 12,5% від території країни.

"Ми підтримуємо ініціативу передачі Міністерству сільського господарства відповідальності за демаркацію земель корінних народів. Нові правила будуть цікаві як фермерам, так і індіанцям, дехто з яких уже вирощує соєві боби. Індіанці також хочуть бути продуктивнішими", - заявив президент агрокультурної асоціації Aprosoja Бартоломео Браз.

Критики вважають, що план Болсонару відкрити резервації корінних народів для комерційного використання знищить їх культуру через інтеграцію племен у бразильське суспільство.

Природоохоронці впевнені, що корінні народи – останні охоронці Амазонки, найбільшого дощового лісу у світі, що відіграє значущу роль у кліматичній стабільності.

"Ми дуже боїмося, тому що Болсонару атакує політики щодо корінних народів, скасовуючи природоохоронні обмеження, дозволяючи проникнення на території корінних народів та схвалюючи насильство проти них", - заявив Дінама Туха, член бразильської Асоціації корінних народів.

Раніше УНН повідомляв, що новий президент Бразилії Жаїр Болсонару пообіцяв звільнити країну від "соціалізму та політкоректності"

Президент США Дональд Трамп привітав свого бразильского колегу Жаїра Болсонару зі вступом на посаду. 

Нагадаємо, згідно з заявою голови МЗС Ернесту Араужу, Бразилія вийде з Глобального договору про міграцію після вступу на посаду президента Жаіра Болсонару. 

Українські Національні Новини

Новини Світу