prezident-braziliyi-zvinuvativ-svogo-poperednika-bolsonaru-u-pidgotovtsi-perevorotu-8-sichnya

Президент Бразилії звинуватив свого попередника Болсонару у підготовці перевороту 8 січня

 • 852252 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що його попередник Жаїр Болсонару брав активну участь у плануванні штурму урядових будівель 8 січня його прихильниками. Про це інформує AFP, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні я добре знаю і скажу голосно і ясно: цей громадянин (колишній президент Болсонару) підготував переворот", - сказав Лула в інтерв'ю телеканалу RedeTV!

"Я впевнений, що Болсонару брав активну участь у цьому і досі намагається брати участь", - додав Лула, відповідаючи на питання про роль свого попередника в нападі.

План, за словами президента, полягав у тому, щоб змусити голову Верховного виборчого суду Олександра де Мораєша сказати щось, що скомпрометувало б Лулу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заворушення в Бразилії: у будинку міністра знайшли "план коригування" виборів

Доповнення

Відмовляючись визнати поразку Болсонару на виборах, тисячі його прихильників увірвалися в президентський палац, будівлі Конгресу та Верховного суду до Бразилії за тиждень після інавгурації Лули.

Новообраного президента на цей час не було у столиці.

Болсонару нині знаходиться в американському штаті Флорида з кінця грудня.

Болсонару, який запросив шестимісячну візу, щоб залишитися в Сполучених Штатах, перебуває під слідством в рамках розслідування нападу 8 січня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Пекін закликав США "припинити втручання" у справи Тайваню

     • 972471 переглядiв