prezident-chekhiyi-zeman-gospitalizovaniy-iz-covid-19

Тричі вакцинований: президент Чехії Земан госпіталізований із COVID-19

 • 34216 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Президент Чехії Мілош Земан, якого раніше у четвер виписали з Центрального військового шпиталю у Празі, заразився коронавірусом та повертається до лікарні для стаціонарного лікування де він перебував з 10 жовтня до 25 листопада. Про це повідомляє CNN Prima News, інформує УНН.

Деталі

У публікації наголошується, що 77-річний Земан нещодавно отримав третю дозу вакцини від коронавірусу.

"У президента республіки Мілоша Земана виявлено коронавірус, при цьому не має зовнішніх ознак захворювання. Рішенням лікарів він повертається до ЦВГ, де проходив лікування з 10 жовтня до 25 листопада. Кілька днів тому Земану було зроблено третє щеплення від коронавірусу", - йдеться у повідомленні.

За словами прессекретаря президента Чехії Іржі Овчачек, офіційну інформацію буде озвучено у найближчому пресрелізі.

Доповнення

Цієї осені Мілош Земан вже двічі проходив лікування в Центральному військовому шпиталі — вперше його екстрено доставили туди 14 вересня. Він пролежав у шпиталі вісім днів, вийшов, але 10 жовтня знову опинився на лікарняному ліжку. Земана помістили до палати інтенсивної терапії. Діагноз лікарі розкрили, відомо, що у президента діагностували цироз печінки.

Відомо, що Мілош Земан страждає на невропатію ніг. Через це він змушений користуватися інвалідним кріслом. Крім того, у нього слабкий слух та знижений артеріальний тиск. Раніше він спостерігався у лікарів у зв'язку із цукровим діабетом.

Українські Національні Новини

Новини Світу