prezident-doruchiv-rozvivati-olimpiyski-vidi-sportu

Президент доручив розвивати олімпійські види спорту

 • 12400 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Президент України Петро Порошенко доручив розвивати олімпійські види спорту в країні, зокрема місцева влада має активніше залучати дітей і молодь до занять спортом. Відповідний указ №145/2019 опублікований на сайті голови держави, передає УНН.

Відповідно до тексту указу, Кабінет міністрів України має забезпечити проведення всеукраїнських спортивних молодіжних ігор з олімпійських видів спорту, розробити та затвердити у шестимісячний строк Національну стратегію розвитку фізичної культури і спорту, передбачивши, зокрема, визначення олімпійського спорту як важливої складової розвитку фізичної культури і спорту, напрями модернізації фізкультурно-спортивної інфраструктури відповідно до сучасних міжнародних стандартів, розвитку спортивної науки та медицини. Крім того, уряд має створити оптимальну мережу державних центрів олімпійської підготовки з метою забезпечення належної підготовки спортсменів з пріоритетних олімпійських видів спорту.

Обласним та Київській міській державним адміністраціям голова держави доручив активізувати роботу із залучення дітей та молоді до систематичних занять олімпійськими видами спорту, а також з організації і проведення відповідних спортивних змагань.

Такі заходи, на думку Президента, необхідні для подальшого розвитку в Україні олімпійського спорту як важливого чинника формування позитивного міжнародного іміджу держави, розвитку фізичної культури і спорту, виховання дітей та молоді, активного залучення їх до здорового способу життя.

Нагадаємо, закуповувати парадну спортивну форму загального призначення для українських спортсменів та офіційних делегацій національних збірних команд України тепер потрібно за умови, якщо на ній розміщено малий державний герб України, надпис UKRAINE та державний прапор.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Президент доручив розвивати олімпійські види спорту

     • 12400 переглядiв

    Суд взяв Крючкова під варту

     • 9382 переглядiв