prezident-ekvadoru-zayaviv-scho-assanzh-priymav-v-konsulskomu-viddili-posolstva-krayini-v-londoni-khakeriv

Президент Еквадору заявив, що Ассанж приймав в консульському відділі посольства країни в Лондоні хакерів

 • 8381 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж неодноразово зустрічався з різними хакерами під час перебування в посольстві Еквадору в Лондоні. Як повідомило агентство Associated Press (АР), таку заяву зробив у вівторок президент Еквадору Ленін Морено під час виступу у Вашингтоні, передає УНН.

За даними агентства, Морено звинуватив Ассанжа в тому, що він давав хакерам, що відвідували його, вказівки, як саме просувати інтереси WikiLeaks. Морено також заявив, що програміст зі Швеції Ола Біні був в числі хакерів, неодноразово зустрічалися з Ассанжем в посольстві.

Ассанж в 2006 році заснував портал WikiLeaks, на якому публікується секретна інформація про діяльність ряду урядів, в тому числі США. Через висунутих проти Ассанжа в Швеції звинувачень в домаганнях в 2012 році він попросив притулок в посольстві Еквадору в Лондоні, де безперервно знаходився на протязі майже семи років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ассанжу присудили премію Європарламенту за свободу ЗМІ

Нагадаємо, 11 квітня Еквадор відмовив йому в подальшому наданні притулку, після чого Ассанж був заарештований поліцією за неявку до лондонського суду за ордером від 2012 року, а потім і за запитом США на екстрадицію від 2017 року. Захист Ассанжа побоюється, що в разі видачі США йому може загрожувати до 35 років в'язниці або страту, проте Мін'юст США стверджує, що Ассанжу загрожує всього п'ять років за хакерську діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: WikiLeaks повідомила про долю кота Ассанжа після арешту його господаря

Українські Національні Новини

Новини Світу