prezident-estoniyi-rozpovila-pro-vizit-do-nabu

Президент Естонії розповіла про візит до НАБУ

 • 14561 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Зранку у середу, 23 квітня президент Естонії Керсті Кальюлайд відвідала НАБУ. Про це вона розповіла під час прес-конференції Ukrainian-Estonian Women Business Forum у Києві, відповідаючи на питання УНН.

"Я була у НАБУ цього ранку, і наша дискусія стосувалась того, як в першу чергу навчити суспільство розпізнавати корупцію, бо це дуже просто зрозуміти - якщо ти комусь платиш гроші за послугу - це і є корупція", - розповіла вона.

Тож за словами президента існує дуже багато шляхів, які спочатку треба впізнати - зрозуміти що вони є проблемою.

"І вже потім необхідно дати зрозуміти суспільству, що у них є безпечне місце, куди можна звернутись, якщо вони бачать щось, що викликає у них сумнів, чи не є це корупційною справою", - сказала вона.

Також, за словами Кальюлайд, з представниками НАБУ вона обговорювала проблеми корупції в її рідній Естонії.

"Ми обговорювали справи з естонської історії, бо якщо ви думаєте що в Естонії немає корупційних справ - ні, вони є, проти ми говоримо про них відкрито і, якщо люди виявляються винними, їм висувають звинувачення, це вирішує суд", - сказала Президент.

Вона зазначила, зо між Україною і Естонією існує тісна співпраця у боротьбі з корупцією.

"Існує антикорупційна ініціатива ЄС, Estonian eastern partnership center, поліція і секретна поліція Естонії - вони всі підтримують ваші установи тут", - наголосила вона.

Як повідомляв УНН, Естонія підтримує України щодо запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це учора сказав Президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з президентом Естонії Керсті Кальюлайд.

Українські Національні Новини

Суспільство