prezident-finlyandiyi-poradiv-putinu-podivitisya-u-dzerkalo

Президент Фінляндії порадив путіну подивитися у дзеркало

 • 311140 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Президент Фінляндії Саулі Ніїністе заявив у середу, що президент росії володимир путін має подивитися у дзеркало, якщо Фінляндія вирішить вступити до НАТО для підвищення власної безпеки. Про це УНН пише з посиланням на Suomenmaa.

Деталі

На питання про можливу реакцію росії на вступ країни до НАТО Ніїністе відповів, що росія сама змінила свою поведінку і більше не хоче, щоб Фінляндія та Швеція приймали власні рішення у сфері безпеки.

"Якби сталося так, що Фінляндія вступила б до НАТО, то моя відповідь росії була б у тому, що ви стали причиною цього. - Подивись у дзеркало", - сказав Ніїністе.

Також він наголосив на пресконференції, що можливе членство Фінляндії в НАТО не буде спрямоване проти будь-кого.
"Це не гра з нульовою сумою", - наголосив Ніїністе.

Доповнення

Очікується, що у п'ятницю фінський лідер підтвердить, що Гельсінкі подасть заявку на членство в альянсі НАТО, який очолюють США, у відповідь на вторгнення росії в Україну.

У середу президент Саулі Ніїністе та прем'єр-міністр Борис Джонсон підписали спільну заяву про співпрацю в галузі оборони та безпеки між Фінляндією та Великою Британією. У ній країни обіцяють прийти одна одній на допомогу за запитом, у тому числі у разі потреби військовим шляхом.

Українські Національні Новини

Новини Світу