prezident-finlyandiyi-u-svoyiy-novorichniy-promovi-pririvnyav-putina-do-stalina

Президент Фінляндії у своїй новорічній промові прирівняв путіна до сталіна

 • 622970 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. У своїй новорічній промові президент Фінляндії Саулі Ніїністе порівняв президента рф володимира путіна з радянським диктатором йосипом сталіним. Він заявив, що диктатори не врахували того фактора, що "у вільній країні у людей є воля", інформує УНН з посиланням на yle.

Деталі

Під час промови Ніїністе виділив три теми, які потрясли фінське суспільство у 2022-му: повномасштабне вторгнення росії в Україну й економічні проблеми, що виникли у зв'язку з цим, а також рішення Фінляндії в галузі політики безпеки.

За його словами, між загарбницькою війною рф і Зимовою війною (Радянсько-фінська війна) у Фінляндії є схожість. Президент наголосив, що Гельсінкі продовжать рішуче надавати підтримку Києву спільно з Європою та іншими міжнародними партнерами. Він додав, що і росія, і радянський союз "припустилися грубої помилки", вважаючи, що "швидко поставлять Україну та Фінляндію на коліна".

Цитата

"Лідери авторитарної країни, сталін та путін, не врахували суттєвого чинника, що у вільній країні люди мають волю і переконання, і що є народ, який діє спільно, – це велика сила", - заявив Ніїністе.

Лідер Фінляндії зауважив, що другим прорахунком кремля була думка, що симпатії Європи або Заходу до України ослабнуть. Цього не сталося, доля українців перекликається з глибоким співчуттям, підсумував він.

Нагадаємо

У парламенті Фінляндії наприкінці грудня 2022 року закликали уряд першими в Європі почати постачання Україні танків Leopard 2.

Українські Національні Новини

Новини Світу