prezident-gruziyi-ne-vitaye-ukrayintsiv-zi-zdobuttyam-avtokefaliyi

Президент Грузії утримається від привітання українців зі здобуттям автокефалії

 • 11800 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Президент Грузії Саломе Зурабішвілі не вітає українців зі створенням незалежної церкви через небажання "погіршити ситуацію". Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву грузинського президента у Twitter.

"Особисто було б легко привітати українців з незалежністю їхньої церкви, що цілком природньо, враховуючи наше власне минуле, але як президент я несу велику відповідальність. Якщо наш Патріархат обережний через якісь наслідки, я не можу погіршувати ситуацію", - написала вона.

Раніше УНН повідомляв, що Грузинська православна церква зможе висловити свою чітку позицію щодо отримання канонічної автокефалії Православною церквою України, коли ознайомиться з текстом Томосу про автокефалію.

За результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика