prezident-iranu-zayaviv-scho-spivpratsya-z-putinim-robit-krayini-silnishimi

Президент Ірану заявив, що співпраця з путіним робить країни "сильнішими"

 • 146406 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Президент Ірану Ебрагім Раїсі у четвер заявив путіну, що співпраця між країнами, які перебувають під санкціями США, зробить їх "сильнішими". Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Цитата

"Відносини між країнами, які перебувають під санкціями США, такими як Іран, росія або інші країни, можуть подолати багато проблем і питань і зробити їх сильнішими", - сказав Раїсі на зустрічі з путіним в Узбекистані.

Деталі

путін вітав зростаючі зв'язки з Тегераном під час зустрічі з Раїсі у кулуарах регіонального саміту ШОС в Самарканді.

"На двосторонньому рівні співпраця розвивається позитивно", - сказав путін, зазначивши, що Москва сподівається використати Шанхайську організацію співробітництва в Узбекистані, щоб показати, що вона не ізольована на міжнародному рівні, незважаючи на вторгнення в Україну.

"Ми робимо все, щоб Іран став повноправним членом ШОС", - додав путін, маючи на увазі заявку Тегерана на повноправне членство в групі, до якої входять Китай, росія, Індія, Пакистан і чотири колишні радянські країни Центральної Азії.

путін сказав, що роботу над новим великим російсько-іранським договором про стратегічні зв'язки майже завершено і що Москва наступного тижня направить до Ірану російську бізнес-делегацію для розвитку комерційних зв'язків.

Додамо

Раніше в четвер путін також зустрівся з президентами Киргизстану та Туркменістану, а Сі зустрівся з президентом Узбекистану.

Доповнення

Іран, одна з чотирьох держав-спостерігачів у ШОС, подав заявку на повноправне членство у 2008 році, але його заявка була уповільнена санкціями ООН та США, запровадженими щодо його ядерної програми.

Декілька членів ШОС не хотіли, щоб у їхніх лавах перебувала країна, яка перебуває під міжнародними санкціями, - ситуація, яка тепер стосується й росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу