prezident-kazakhstanu-nakazav-silovikam-vidkrivati-vogon-na-urazhennya

Президент Казахстану наказав силовикам відкривати вогонь на ураження

 • 44370 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв дав силовикам наказ відкривати вогонь на ураження без попередження. Про це він заявив під час звернення до народу, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Правоохоронним органам мною дано наказ відкривати вогонь на ураження без попередження. За кордоном висловлюються заклики до сторін провести переговори для мирного вирішення проблем. Яка дурість! Які можуть бути переговори зі злочинцями, з вбивцями? Нам довелося мати справу з озброєними і підготовленими бандитами, як місцевими так і іноземними", - сказав президент.

За його словами "бандитів і терористів" "потрібно знищувати" і це "буде зроблено найближчим часом".

Він також подякував главам країн ОДКБ за направлення в країну "миротворців".

Додамо

Президент Казахстану Касим Жомарт Токаєв 5 січня провів засідання контртерористичного штабу і звернувся до глав держав ОДКБ з проханням про допомогу в наведенні порядку в країні.

Токаєв заявив, що "терористичні банди" провели серйозну підготовку за кордоном і в Алмати одна з таких банд захопила п'ять літаків.

Генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на державному телеканалі "Хабар" закликав усіх членів ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) ввести війська в країну. За словами Аубакірова, ввести війська повинні саме Всі країни, що входять в ОДКБ, а не одна.

Як відомо, в ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

6 січня Росія ввела "миротворців" в Казахстан. Того ж дня своїх "миротворців" ввела і Білорусь.

На ранок п'ятниці кількість затриманих у країні перевищила поріг у 3000 осіб. У МВС Республіки повідомляли, що під час "антитерористичної операції" вбили 26 "озброєних злочинців".

Українські Національні Новини

Новини Світу