prezident-kitayu-povtorno-zustrivsya-z-liderom-pivnichnoyi-koreyi-kim-chen-inom

Президент Китаю повторно зустрівся з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином

 • 147923 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Голова КНР Сі Цзіньпін провів ще одну зустріч з північнокорейським лідером Кім Чен Ином у північному китайському портовому місті Дальян, передає УНН з посиланням на AP.

Зустріч, яка проходила в понеділок і вівторок у Дальяні, є вже другою для двох лідерів за останні кілька тижнів, після візиту Кіма до Пекіну в березні – першого за шість років правління.

Китай є єдиним головним союзником Північної Кореї, хоча торгівля між ними в останні місяці вповільнилась, оскільки Пекін дотримується економічних санкцій Організації Об'єднаних Націй у відповідь на випробування КНДР ядерної зброї та балістичних ракет.

Зустріч між Сі Цзіньпіном і Кім Чен Ином відбулась на тлі підготовки історичного саміту лідера Північної Кореї з президентом США Дональдом Трампом.

Китай прагне заявити про своє значення в процесі зниження напруженості на Корейському півострові, підкреслює видання.

Нагадаємо, CCTV (Центральне телебачення Китаю) повідомило, що Кім Чен Ин у кінці січня в рамках чотириденного візиту в КНР зустрівся в Пекіні з китайським лідером Сі Цзіньпіном. Ця поїздка стала для північнокорейського лідера першим закордонним візитом після приходу до влади в КНДР в грудні 2011 року. В ході зустрічі з Сі Цзіньпіном Кім Чен Ин запросив його відвідати Пхеньян, і китайський лідер прийняв це запрошення.

Українські Національні Новини

Новини Світу