prezident-latviyi-pozitivno-otsiniv-pochatok-sudovoyi-reformi-v-ukrayini

Президент Латвії позитивно оцінив початок судової реформи в Україні

 • 10566 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Латвія позитивно оцінює, що Україна розпочала реформування судової системи, і готова і надалі допомагати у цій сфері. Про це заявив президент Латвії Егілс Левітс під час спільного брифінгу з Президентом України Володимиром Зеленським, передає кореспондент УНН.

"Латвія позитивно оцінює, що Україна розпочала реформування судової системи, ми також бачимо зміни стосовно судової культури, ми розуміємо, що це дуже важко, оскільки судова культура змінюється найдовше, тому ці зміни приведуть до зміни юридичного мислення. Важливо, щоб ця нова юридична культура також стала з часом нормальною буденністю. Ми в Латвії вже пережили, такі реформи вже зробили. Далі ми можемо ділитися своїм досвідом з Україною. Латвія зробила внесок у змінення судової системи в Україні, керуючись стандартами європейської системи. Ми засвідчуємо свою готовність надалі співпрацювати у цій сфері, тому що жодна судова система не може бути повністю закінченою", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, у Ризі відбулась офіційна церемонія зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Президента Латвійської Республіки Егілса Левітса.

Українські Національні Новини

Політика