prezident-na-khersonschini-oznayomivsya-iz-rekonstruktsiyeyu-prioritetnogo-aeroportu

Президент на Херсонщині ознайомився із реконструкцією "пріоритетного аеропорту"

 • 18751 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Під час робочої поїздки до Херсонської області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з перебігом реконструкції Міжнародного аеропорту "Херсон". Про це інформує пресслужба Офісу Президента, передає УНН.

Так, Главі держави доповіли, що 2019 року розпочався проект для забезпечення посадки повітряних суден у вечірній і нічний час, а також у складних метеорологічних умовах. Реалізацію проекту вже профінансовано на понад 11 млн грн. Відкриття оновленої світлосигнальної системи аеропорту планується до вересня цього року.

Крім того, наразі триває реалізація обласної програми розвитку летовища на 2018-2020 роки. Проведено поточний ремонт злітно-посадкової смуги, забезпечено підготовку та навчання працівників для відкриття авіарейсу "Херсон – Краків". Також Державне підприємство обслуговування повітряного руху України ухвалило рішення про оновлення у 2020 році систем посадки на летовищі.

"Все це дозволить аеропорту отримати першу категорію посадки повітряних суден за міжнародними стандартами ІКАО", - зазначили у Президента.

Зазначається, що водночас залишається питання щодо реконструкції злітно-посадкової смуги, оновлення парку авіаційного транспорту.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, загальна вартість повного відновлення злітно-посадкової смуги – 1,2-1,5 млрд грн, на цей рік було закладено 910 млн грн. Проте з підтримкою Президента сума фінансування може бути збільшена вже цьогоріч.

Зеленський закликав не гаяти часу й підготувати пріоритетний план реконструкції аеропортів.

"Щоб нам говорити з прем’єром про скорочення термінів і збільшення коштів, треба чіткий план по всіх аеропортах. Подивитися технічні документи та побачити, які аеропорти ми можемо дуже швидко запустити. Нам потрібна черга пріоритетів", – пояснив Глава держави.

Він зауважив, що аеропорт "Херсон" – це "дуже важливий пріоритет через кримчан, які ним користуються", пояснили у пресслужбі.

Нагадаємо, 26 червня Президент України Володимир Зеленський розпочав свою робочу поїздку до Херсонської області.

Українські Національні Новини

Політика