prezident-nadav-mozhlivist-tsivilnim-osobam-zaymati-kerivni-posadi-v-minoboroni

Президент надав можливість цивільним особам займати керівні посади в Міноборони

 • 10318 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський вніс ряд змін до указу президента від 2002 року "Про переліки посад військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, що підлягають заміщенню особами вищого офіцерського (начальницького) складу, та граничних військових і спеціальних звань за цими посадами". Відповідний документ під номером 498/2019 було оприлюднено на сайті Президента України, передає УНН.

Відповідно до указу, були виключені норми про те, що посаду Міністра оборони може займати лише генерал армії (у разі призначення на цю посаду військовослужбовця), а посаду заступника лише генерал-полковник, адмірал (у разі призначення на цю посаду військовослужбовця).

Зокрема, президентом були скасовані норми про те, що директором Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва може бути лише генерал-лейтенант або віце-адмірал.

Зазначається, що цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, у листопаді минулого року 5-й президент України Петро Порошенко заявив, що "до кінця року все керівництво Міністерства оборони України перейде на цивільний контроль".

Українські Національні Новини

Політика