prezident-nikaragua-zayaviv-scho-pivnichna-koreya-ta-iran-mayut-pravo-na-yadernu-zbroyu

Президент Нікарагуа заявив, що Північна Корея та Іран мають право на ядерну зброю

 • 932896 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Президент Нікарагуа Даніель Ортега гаряче захищав право Ірану та Північної Кореї на розробку ядерної зброї, заявивши, що Сполучені Штати не мають права відмовляти їм у цьому. Про це повідомляє AFP, передає УНН.

Деталі

Ортега зробив цю заяву під час зустрічі з міністром закордонних справ Ірану Хосейном Амір-Абдуллахіаном.

"Ми не любимо атомні бомби... але які повноваження є у західних держав, щоб забороняти Ірану, якщо він хоче виробляти атомні бомби?"- спитав Ортега, сидячи поруч із іранським міністром.

Він додав, що Північна Корея має таке саме суверенне право, незалежно від того, як до цього ставляться США чи їхні союзники.

Західні держави "не мають права диктувати, хто має, а хто не має атомних бомб", - сказав Ортега, додавши, що особисто хотів би, щоб "зникли всі атомні бомби, починаючи з бомб янкі".

Амір-Абдуллахіан подякував Ортегу за його заяву і сказав, що ядерна програма Тегерана має виключно мирні цілі.

Доповнення

Це твердження оскаржується Сполученими Штатами та іншими західними союзниками, які у 2015 році підписали угоду з Іраном про демонтаж більшої частини його ядерної програми.

США вийшли з угоди з Іраном у 2018 році.

Іран також підтримує міцні зв'язки з Венесуелою та Кубою, які також є об'єктами міжнародних санкцій США та широко критикуються за їхні авторитарні режими.

Дедалі більше авторитарний президент Ортега пригнічує правозахисні організації у своїй країні та католицьку церкву, яку він звинуватив у підтримці антиурядових протестів 2018 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу