prezident-nimechchini-vi-ne-povinni-nas-zvinuvachuvati-cherez-pivnichniy-potik-2

Президент Німеччини: ви не повинні нас звинувачувати через “Північний потік-2”

 • 12625 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Навіть коли Німеччина обговорює “Північний потік-2”, вона не забуває про майбутнє і безпеку України. Про це заявив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у Києві під час спільного виступу з Президентом України Петром Порошенком, передає кореспондент УНН.

“Ви запитували щодо „Північного потоку-2“. Я з цього приводу кажу наступне: ви не повинні нас звинувачувати. Навіть якщо ми говоримо про „Північний потік-2“, ми говоримо і про майбутнє і безпеку України також. Ви бачили, і я сподіваюсь, що Україна стежить за тим, що в Німеччині є зусилля забезпечити транзит природного газу через Україну. Для цього відбуваються переговори — не лише між Німеччиною і Україною, але також і з ЄС, і я сподіваюсь, що ці переговори призведуть до результатів у найближчому майбутньому”, — сказав він.

Переживання України щодо того, що вона може позбавитись статусу транзитера природного газу, Штайнмаєр назвав безпідставними.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко заявив, що проект газопроводу "Північний потік-2" спрямований на те, щоб розколоти Європейський союз та нанести шкоду Україні.

Нагадаємо, 15 травня в Німеччині почали підготовчі роботи на морській ділянці "Північного потоку-2".

Нагадаємо, Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина готова зіграти свою активну роль і сприяти Києву щодо питання про транзит газу через територію України після будівництва "Північного потоку-2".

Українські Національні Новини

Політика