prezident-peremoga-bude-u-viyni-vona-bude-skladnoyu-ta-krivavoyu

Президент: перемога буде у війні, вона буде складною та кривавою

 • 123819 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Перемога України у війні буде складною та кривавою. Вона буде здобута у бою, а ось закінчення буде в дипломатії. Про це Глава держави заявив в інтерв’ю для загальнонаціонального телемарафону, передає кореспондент УНН.

Глава держави зізнався, що раніше вважав за можливе закінчити все дипломатичним шляхом.

Цитата

"Не ми починали цю війну, але нам її закінчувати. (…) Я думав дійсно, що закінчити можна суто діалогом. Зараз я розумію, що закінчення також буде дипломатичним, саме закінчення, але, на жаль, я думав, що це діалог, який має відповідний термін, що в цьому діалозі можна буде знайти відповіді на багато питань, і на багато рішень з російської сторони. Я дійсно так вважав. А зараз це як автомобіль, не бензиновий і не електрокар, а гібрид. Війна - складна. І перемога буде дуже складна. Вона буде і кривавою, точно в бою, але кінцівка точно буде в дипломатії (…) Є деякі речі, які, окрім як за столом перемовин, ми не зможемо завершити... Тому що ми хочемо повернути все, а російська федерація хоче все не віддати, іншими словами, нічого не віддати. Тому кінцівка буде така", - сказав Зеленський.

Деталі

Президент також додав, що ті сили та засоби, які використала росія на початку повномасштабного вторгнення, були таких обсягів, з якими б не впоралась жодна країна Європи. Він також підкреслив, що наразі на порядку денному стоять обмін полоненими, деокупація, повернення миру.

Своєю чергою, перша леді Олена Зеленська зауважила, що всі чекають на перемогу.

"Зараз хочу почути від нього «Перемога!» І я впевнена, що всі українці хочуть це почути", - сказала Зеленська.

Доповнення

Рано вранці 24 лютого росія почала відкриту повномасштабну війну на території України. Російські військові цинічно обстрілюють житлові будинки, лікарні, школи та дитсадки. Весь світ солідарний з Україною в боротьбі з російською агресією.

Українські Національні Новини

Політика