prezident-polschi-andzhey-duda-priletiv-v-ukrayinu

Президент Польщі Анджей Дуда прилетів в Україну

 • 22547 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Президент Польщі Анджей Дуда прибув до України напередодні саміту “Кримська платформа”. Про це йдеться у повідомлення посла України в Польщі Андрія Дещиці в Twitter, пише УНН.

Цитата

"Анджей Дуда в Україні! Попереду у нас три дні інтенсивного візиту - участь у Саміті Кримської платформи та святкування 30 -ї річниці Незалежності України. Дякую за підтримку та солідарність", - йдеться у повідомленні посла.

В програмі візиту - участь в саміті Кримської платформи та відзначення Дня Незалежності України в Києві. Він також зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та президентами країн Балтії.

Witamy Prezydenta Polski @prezydentpl @AndrzejDuda w Ukrainie! Przed nami trzy dni intensywnej wizyty - udział w Szczycie Platformy Krymskiej i obchodach z okazji 30.rocznicy Niepodległości Ukrainy. Dziękujemy za wsparcie i solidarność @crimeaplatform pic.twitter.com/kzD0hf89oO

— Andrii Deshchytsia (@ADeshchytsia) August 22, 2021

Довідка

Кримська платформа - ініційований Україною проект, присвячений питанням Кримського півострова, окупованого з 2014 року. Перша зустріч в такому форматі відбудеться в понеділок. До участі в переговорах були запрошені численні глави держав і урядів, а також представники міжнародних організацій.

Доповнення

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що в саміті візьмуть участь представники 45 країн і міжнародних організацій. За його словами, "на президентському рівні будуть представлені Латвія, Литва, Естонія, Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Словенія, Фінляндія". На форумі також буде присутній президент Європейської ради Шарль Мішель. США представлятиме делегація на чолі Міністра енергетики Дженніфер М. Ґренголм.

Українські Національні Новини

Суспільство