prezident-ponad-rik-ne-mozhe-priznachiti-ombudsmena-po-krimu-dzhemilyev

Президент понад рік не може призначити омбудсмена по Криму - Джемілєв

 • 18140 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Для взаємодії Меджлісу кримськотатарського народу з Офісом Президента України необхідне підписання відповідного проекту постанови, а також відновлення інституту уповноваженого з проблем кримськотатарського народу при Главі держави. Про це на онлайн-пресконференції у МЗС заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає кореспондент УНН.

"З боку Меджлісу виконана величезна робота для того, щоб донести до світової громадськості, що твориться в окупованому Криму. І ця робота буде продовжуватися. Але дуже важлива взаємодія Меджлісу кримськотатарського народу з Офісом Президента, з владою України. У цьому плані дуже важливо підписання Президентом проекту постанови про взаємодію Меджлісу з ОП, самим Президентом. Друге - необхідно відновити інститут уповноваженого з проблем кримськотатарського народу при Президентові", - сказав Джемілєв.

За його словами, йому невідомо, чи на сьогодні ця інституція перестала існувати, або тимчасово припинена.

Лідер кримськотатарського народу також зазначив, що раніше Президент Володимир Зеленський повідомив, що чекає кандидатури на відповідний пост від Меджлісу.

"Ми подали цю кандидатуру ще рік з гаком тому, якоїсь відповіді немає", - повідомив Джемілєв.

Нагадаємо, раніше в Офісі Президента України закликали представників Меджлісу не політизувати роботу української розвідки, спеціальних служб і дипломатів.

Українські Національні Новини

Політика