prezident-poroshenko-domigsya-pidtrimki-z-boku-strategichnogo-soyuznika-ukrayini-ekspert

Президент Порошенко домігся підтримки з боку стратегічного союзника України - експерт

 • 4355 переглядiв

КИЇВ. 23 січень. УНН. Президент заручився підтримкою ще одного стратегічного союзника України. На цей раз мова про такий потужний союзника, як Ізраїль, який змушений постійно жити під загрозою військових зіткнень з сусідами. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив блогер і політичний експерт Олексій Голобуцький, повідомляє УНН.

"Ситуація багато в чому схожа з нашою - і Ізраїль навчився в ній не тільки виживати, але й процвітати! Тому, безумовно, всіляке взаємодія і обмін досвідом з цією країною для України вкрай важливий. І тому я вважаю дуже правильними кроки, які керівництво країни послідовно робить в цьому напрямку ", - упевнений політолог.

Він також нагадав, що в понеділок, 21 січня, Україна та Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі між країнами. Цей договір забезпечить збільшення товарообігу між країнами, підтримає вітчизняних виробників, а також дозволить їм отримати безцінний досвід.

"Особисто мені навіть важливішим є вчорашня подія - підписання Україною і Ізраїлем меморандуму про співпрацю в сфері озброєння. Воно повинно збільшити обороноздатність українських Збройних сил, зробити нашу армію більш високотехнологічною, краще пристосованою до сучасної війні ", - вважає експерт.

Вищезазначені домовленості, на думку блогера, позитивно позначаться на міжнародному іміджі України і дозволять зміцнити міжнародну коаліцію проти агресії з боку Російської Федерації.

"Ці угоди насправді епохальні, і в їх досягненні не можна не відзначити дипломатичні заслуги Петра Порошенка. Можна сміливо говорити про те, що президент вивів співпрацю України з Ізраїлем на якісно новий рівень. Україна ніколи раніше не мала такої кількості друзів у всьому світі, серед усіх розвинених країн! І зміцнення відносин з Ізраїлем - ще одна цеглинка в цій стіні, все надійніше відгороджує нас від "русского мира", - підсумував Голобуцький.

Українські Національні Новини

Політика