prezident-portugaliyi-vetuvav-zakon-pro-sproschennya-zmini-stati-v-dokumentakh

Президент Португалії ветував закон про спрощення зміни статі в документах

 • 17318 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Президент Португалії Марсело Ребел де Соуза наклав вето на закон про спрощення зміни статі та імені в документах. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Так, закон, схвалений парламентом минулого місяця, дозволив би громадянам вносити зміни в законодавство з 16-річного віку без необхідності проведення медичного обстеження. На даний момент обстеження необхідне, а також людині повинно бути не менше 18 років.

Ребелу де Соза звернувся до парламенту з проханням розглянути питання про підвищення мінімального віку до 18 років і залишити обов'язковий медичний огляд.

На думку президента, якщо особа в майбутньому планує хірургічно змінити стать, то було б доцільно отримати консультацію медиків.

Тепер Парламент може або внести поправки в закон, відповідно до пропозицій президента, або підтвердити чинне законодавство зі схвалення абсолютної більшості депутатів. В цьому випадку президент буде зобов'язаний підписати закон.

Нагадаємо, в квітні Кабінет міністрів України затвердив Державну соціальну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу