prezident-posmertno-nagorodiv-soldata-yakiy-buv-poraneniy-u-rayoni-dokuchayevska

Президент посмертно нагородив солдата, який був поранений у районі Докучаєвська

 • 14764 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України солдату Юрію Горайському, який був смертельно поранений у районі Докучаєвська. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

“Президент присвоїв звання Героя України солдату Юрію Горайському, який був смертельно поранений у районі Докучаєвська”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що відповідний указ № 395/2020 Глава держави підписав 15 вересня 2020 року.

Зазначається, що високу нагороду та орден “Золота Зірка” Президент вручив доньці загиблого бійця під час робочої поїздки на Тернопільщину. Під час спілкування з дружиною, доньками та батьками Героя України Президент наголосив, що високо цінує ту жертовність, з якою Юрій Горайський віддав своє життя за країну.

“Я хочу подякувати вам усім за вашого Героя. Героя, який віддав своє життя заради нас усіх. Все, що ми можемо сьогодні зробити, – це пам'ятати таких людей, пам'ятати таких героїв”, – сказав Володимир Зеленський.

Вказано, що дружина Юрія Горайського Наталія подякувала Президенту за нагороду та зауважила, що її чоловік був активним і відданим своїй країні.

“Для нас дуже важливо знати, що це все не даремно, що це цінно”, – сказала Наталія.

Зазначається, що Юрій Горайський став на захист України у травні 2015 року спочатку як доброволець, а у січні 2016 року підписав контракт на військову службу. Під час розвідки на маріупольському напрямку передовий дозор, у якому був і Юрій Горайський, вийшов на висоту в районі міста Докучаєвська, де наштовхнувся на диверсійно-розвідувальну групу противника. Під час ближнього бою Юрій Горайський отримав смертельне поранення.

Нагадаємо, Зеленський у Львові поспілкувався з рідними та близькими полеглих воїнів АТО/ООС.

Українські Національні Новини

Політика