prezident-rozpoviv-pro-mitsnu-koalitsiyu-vid-avstraliyi-ta-yaponiyi-do-yevropi-ta-ssha

Президент розповів про міцну коаліцію від Австралії та Японії до Європи та США

 • 9375 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Міжнародна підтримка України у її боротьбі за суверенітет, територіальну цілісність та незалежність проти російської агресії є дуже міцною. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу в Давосі, передає УНН, посилаючись на прес-службу АП.

Президент підкреслив, що українське питання стоїть дуже високо на міжнародному порядку денному.

"Ви пам’ятаєте, що чотири роки постійно говорили про втому від України, що ніхто вже не зацікавлений в Україні. Хто казав це? Путін. Чому? Бо це те, чого він хоче. Завдяки нашим друзям та партнерам ми продемонстрували, що потужна віра в українське майбутнє, потужна підтримка реформ в Україні є ключовим питанням для всіх наших міжнародних партнерів", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що в Давосі зустрівся з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель та багатьма іншими європейськими лідерами, а також з Генеральним секретарем ООН.

За словами Президента, навіть якщо Росія намагається зупинити зусилля України в рамках Ради Безпеки, результат буде таким же, коли було голосування по створенню трибуналу щодо збитого літака MH17 і Росія залишилася сама, застосувавши право вето.

Він подякував за підтримку Євросоюзу, США, зокрема за двопартійну підтримку України в Конгресі США, підтримку Адміністрації та американського народу. Президент також висловив подяку за одностайну підтримку України в Канаді.

"Від Австралії, Нової Зеландії та Японії до Європи, Канади та США ми тримаємо нашу коаліцію міцною. Ми поновимо наш суверенітет та територіальну цілісність, так само як ми поновили історичну справедливість щодо автокефалії УПЦ", - сказав Порошенко.

Президент зауважив, що був здивований тим, що це питання також є важливим для всіх міжнародних партнерів.

"На будь-якій зустрічі мене вітали з отриманням автокефалії. Вони розуміють краще за деяких українських політиків наскільки це важливо", - додав Президент.

Як повідомляв УНН, за словами Порошенка, в "Український дім" у Давосі прийшло багато відвідувачів, половина з яких – іноземці, в той час як біля "Російського дому" було абсолютно порожньо.

Українські Національні Новини

Політика