prezident-serbiyi-nazvav-situatsiyu-z-dzhokovichem-prinizhennyam-naykraschogo-tenisista-svitu

Президент Сербії назвав ситуацію з Джоковичем приниженням найкращого тенісиста світу

 • 18201 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Президент Сербії Олександр Вучич дав коментар з приводу ситуації навколо тенісиста Новака Джоковича, якому мають анулювати візу в Австралії перед стартом в "Australian Open", передає УНН з посиланням на Instagram президента Сербії.

Вучич вважає несправедливою ситуацію стосовно Джоковича.

Цитата

"Щойно поговорив з Новаком по телефону. Я сказав йому, що вся Сербія зараз разом з ним, що наша влада вживатиме всіх необхідних заходів, щоб приниження кращого тенісиста у світі було зупинено найближчим часом. Відповідно до всіх норм міжнародного публічного права Сербія боротиметься за Новака Джоковича, за справедливість та правду. В іншому Новак сильний, як ми всі знаємо", – написав Вучич в Instagram.

Відзначимо, що раніше влада Австралії анулювала візу Джоковича і оголосила, що його буде видворено з країни.

Затримання тенісиста

Сербський тенісист був затриманий у середу ввечері в аеропорту Мельбурна через проблеми з документами. Як з’ясувалося, візи, отримані командою перед поїздкою, не передбачають можливості в’їхати в Австралію з медичним звільненням від вакцинації проти COVID-19. Крім того, у співробітників ABF виникли сумніви щодо того, що причини, з яких тенісист відмовляється від вакцинації, відповідають вимогам австралійського уряду.

“ABF звернулася до уряду штату Вікторія, щоб переконатися в тому, що влада штату дійсно підтримує дозвіл на в’їзд (Джоковича), і запросила додаткову інформацію про причини медичного звільнення для тенісиста”, — цитує газета Sydney Morning Herald прессекретаря прикордонної служби.

В уряді штату заявили, що не знають причин, через які сербський спортсмен отримав медичне звільнення від щеплення проти коронавірусу, і не надаватимуть йому підтримки. “Ми не надаватимемо Новаку Джоковичу індивідуальну візову підтримку для участі у Відкритому чемпіонаті Австралії 2022 року”, — зазначила виконуюча обов’язки міністра спорту штату Яала Пулфорд на своїй сторінці у Twitter.

Раніше Моррісон заявив, що спортсмен “має надати об’єктивні докази того, що він не може бути вакцинований за медичними показаннями”.

“Якщо цих доказів буде недостатньо, то з ним не звертатимуться інакше, ніж з кимось іншим, і він полетить додому наступним рейсом. Для Новака Джоковича не повинно бути жодних особливих правил”, — наголосив прем’єр.

Доповнення

"Australian Open" пройде з 17 по 30 січня у Мельбурні.

Українські Національні Новини

Новини Світу