prezident-sudanu-pishov-u-vidstavku-zmi

Президент Судану пішов у відставку - ЗМІ

 • 8031 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Президент Судану Омар аль-Башир пішов у відставку зі свого поста. Про це з посиланням на джерела в уряді інформує Reuters, передає УНН.

На даний момент ведуться консультації щодо формування перехідної ради. Очікується, що найближчим часом армія зробить заяву і передасть владу тимчасовому уряду.

Вказується, що Військова рада Судану під керівництвом першого віце-президента країни, міністра оборони Авада бен Ауфа, готується взяти владу терміном на рік.

Видання повідомляє, що армія і служби безпеки розмістили війська навколо міністерства оборони і на головних дорогах і мостах в Хартумі, в той час як тисячі людей зібралися на антиурядову акцію протесту перед міністерством.

Аль-Башир перебував при владі близько 30 років, з 1993 року він був президентом. Міжнародний кримінальний суд звинувачує його у військових злочинах під час міжетнічного конфлікту в Дарфурі. У грудні минулого року в Судані почалися масові протести, викликані підвищенням цін на хліб. Основною вимогою протестуючих була відставка аль-Башира.

Нагадаємо, армія Судану оголосила про важливу заяву, з якою вона виступить найближчим часом. З Хартума надходить інформація про військовий переворот.

Українські Національні Новини

Новини Світу