prezident-uaf-pro-spravu-moraesa-khtos-z-ukrayini-pishov-proti-zbirnoyi-i-krayini

Президент УАФ про "справу Мораеса": хтось з України пішов проти збірної і країни

 • 9704 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Поразка України у справі про натуралізацію нападника "Шахтаря" і збірної України Жуніора Мораеса була комусь вигідна з України. Про це інтерв'ю УНН заявив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко.

"Я б не хотів придумувати ніяких змов, але, на жаль, факти говорять про те, що ми боролися за нашу збірну і за наших уболівальників не просто проти наших колег з інших федерацій, але цим колегам дехто допомагав з України. Інформацією.

Коли ми в дисциплінарному органі УЄФА і в апеляційному органі УЄФА відстоювали інтереси збірної і країни, то було дуже неприємно, що озвучувалася інформація проти нас, отримана безпосередньо зсередини, з України", - зазначив він.

Очки в футболі мають оскаржуватися на полі, а не в кабінетах, вважає Павелко.

"Я щиро не хочу думати, що в спробах нашкодити мені особисто, є люди, які вирішили піти проти результату України і кожного з наших збірників, які на полі кров'ю і потом добувають свої перемоги", - резюмував він.

Нагадаємо, що Жуніор Мораес отримав українське громадянство і зіграв у двох матчах відбору на Євро-2020 в складі збірної України проти Португалії (0:0) і Люксембургу (2:1). Після цього в УЄФА від федерацій двох країн - суперників України надійшли скарги нібито на неправомірну натуралізацію бразильця.

За словами журналіста Сергія Болотникова, інформація про натуралізацію Жуніора Мораеса могла бути відправлена федераціям футболу Португалії та Люксембургу людьми братів Ігоря та Григорія Суркісів.

"Дуже підозріло виглядає той факт, що португальські журналісти, люксембурзька преса накопали такі деталі про Мораеса. Вже була інформація, що вони отримали анонімний лист від когось. Але у мене є інформація, не підтверджена, від моїх джерел, що це з боку людей братів Суркісів підлили масла у вогонь", - розповів він.

Суркіси пішли на це, щоб очорнити імідж діючого президента ФФУ Андрія Павелка та його команди, припустив Болотников.

Але 19 червня Апеляційний комітет УЄФА відхилив апеляцію Португалії та Люксембургу у справі Жуніора Мораеса. Таким чином, натуралізація бразильця була визнана правомірною, і ніяких технічних поразок українській збірній зараховано не буде (на цьому наполягали федерації-заявники).

Українські Національні Новини

Спорт