prezident-ugorschini-pidpisav-zakon-pro-rabstvo

Президент Угорщини підписав "закон про рабство"

 • 11392 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Президент Угорщини Янош Адер, не зважаючи на масові антиурядові протести в країні, у четвер, 20 грудня, підписав реформу трудового законодавства, що передбачає збільшення максимально дозволеної кількості понаднормових годин роботи з 250 до 400 годин на рік. Протестувальники вже встигли прозвати цю реформу "законом про рабство". Про це повідомляє УНН із посиланням на AFP.

“Я вивчив поправки до трудового законодавства, його пункти не суперечать конституції”, — цитує Адера видання.

За словами угорського президента, він побачив паралель між новою реформою в країні та аналогічною трудовою реформою в інших країнах ЄС.

“Реформа не зачіпає законних прав працівників. З цієї причини я й підписав законопроект, попри побоювання”, — наголосив президент Угорщини.

Як повідомляв УНН, під час антиурядових протестів у Будапешті протестувальники почали кидати димові гранати у бік поліції, яка відповіла сльозогінним газом. Після цього, група з 15 депутатів у понеділок, 17 грудня, прорвалася крізь охорону до будівлі громадського телеканалу MTV.

Нагадаємо, тисячі угорців вийшли на акцію протестів проти нового законопроекту про працю, який самі протестувальники встигли назвати “рабським”. Зміни до трудового кодексу зіткнулися з інтенсивною критикою, яка привела до найбільшого вуличного протесту в країні за цей рік.

Потенційне нововведення в законодавстві може обернутися для громадян Угорщини двома додатковими робочими годинами до середнього робочого дня (або додатковим робочим днем на тиждень).

Відповідно до запропонованого законопроекту, роботодавцям гарантуються додаткові понаднормові 250 годин на рік на кожного працівника. Що стосується інших годин, їм доведеться отримати згоду працівників.

Українські Національні Новини

Новини Світу