prezident-ukrayini-prozvituvav-pro-spivpratsyu-z-mizhnarodnimi-partnerami

Президент України прозвітував про співпрацю з міжнародними партнерами

 • 94432 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні поділився успіхами на зовнішньополітичній арені щодо підтримки українців у війні, яку розв'язала росія, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні (21 квітня - ред.) був дуже змістовний зовнішньополітичний день для України. По-перше, у Київ прибули прем'єр-міністри Іспанії та Данії. Двох держав, які послідовно підтримують Україну. Дякую. Два лідери, чия присутність у Києві спонукає й інших лідерів демократичного світу думати про візити в Україну, про нові жести підтримки для нашої держави, про конкретні рішення, яких потребуємо ми, щоб перемогти. Подякував їм за допомогу нашій обороні. За санкційний тиск на росію", - розповів Зеленський.

Він зазначив, що закликав Іспанію, Данію та всі інші європейські демократії ще посилити санкції проти рф.

"Нарешті ввести нафтове ембарго, обов'язково від'єднати всю банківську систему росії від глобальної фінансової системи. І обовʼязково – допомагати нам у притягненні до відповідальності усіх винних у воєнних злочинах проти українців", - додав президент.

Деталі

Голова Уряду Данії заявила про готовність підтримати програму післявоєнного відновлення України в частині відбудови і розвитку Миколаєва та суднобудівної галузі України.

"Нагадаю, що саме цей напрямок відбудови я запропонував Данії, коли звертався до парламенту і народу Данії в березні. І сьогодні я звернувся до парламенту і народу Португалії. Це було вже 26-те звернення до парламентів держав – наших партнерів. Можу сказати, що кожен з таких виступів реально додає нам підтримки. Наближає рішення про надання Україні допомоги, зокрема і оборонної. А головне – кожне з цих звернень дозволяє встановити прямий емоційний звʼязок між тим, що переживаємо ми в Україні, і що відчуває політичний клас в державах-партнерах", - зазначив Зеленський.

Також він звернувся до учасників спеціальної весняної сесії Світового банку.

"Це один з найбільш важливих заходів для керівників міжнародних фінансових інституцій та міністрів фінансів провідних держав. Акумулюємо фінансову підтримку для України", - наголосив президент.

Нагадаємо 

росія відкинула пропозицію встановити Великоднє перемирʼя.

Українські Національні Новини

Політика