prezident-utvoriv-delegatsiyu-dlya-uchasti-u-schorichniy-zustrichi-ekspertiv-iz-zaboroni-ozbroyennya

Президент утворив делегацію для участі у щорічній зустрічі експертів із заборони озброєння

 • 8678 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким призначив персональний склад делегації, яка представлятиме Україну на Щорічній зустрічі експертів держав — учасниць Протоколу V до Конвенції про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, повідомляє УНН.

Делегація, склад якої затвердив Глава держави, братиме участь у Щорічній зустрічі експертів держав — учасниць Протоколу V до Конвенції про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що завдають надмірних ушкоджень або мають невибіркову дію. Зустріч відбудеться 22-23 серпня 2019 року у Женеві (Швейцарська Конфедерація).

Очолить делегацію, відповідно до указу Президента, Постійний Представник України при Відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві Юрій Клименко.

Також до складу делегації увійдуть перший секретар Постійного Представництва України при Відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві Денис Демченко, а також представники Адміністрації Президента, Національної поліції, ДСНС та Міноборони.

Відповідно до указу, Кабмін має забезпечити фінансування делегації.

Слід додати, що вказана Конвенція та протоколи до неї, зокрема, забороняє застосування мін та мін-пасток.

Нагадаємо, раніше Зеленський підписав указ, яким затвердив делегацію на щорічну зустріч експертів держав — учасниць Конвенції про заборону розробки, виробництва та накопичення запасів бактеріологічної (біологічної) і токсинної зброї та про їх знищення.

Українські Національні Новини

Політика