prezident-utvoriv-delegatsiyu-ukrayini-na-zasidannya-avstraliyskoyi-grupi

Президент утворив делегацію України на засідання "Австралійської групи"

 • 16346 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Чинний Президент України Петро Порошенко утворив делегацію України на Пленарне засідання міжнародного режиму експортного контролю "Австралійська група". Про це йдеться в указі Президента №181/2019, передає УНН.

"Утворити делегацію України на Пленарне засідання міжнародного режиму експортного контролю "Австралійська група" (3-7 червня 2019 року, м.Париж, Французька Республіка)", - йдеться в документі.

До складу делегації увійшли:

  • ШАМШУР Олег Владиславович - Надзвичайний і Повноважний Посол України у Французькій Республіці, глава делегації;
  • КАСЬЯНОВ Андрій Юрійович - радник відділу нових викликів і загроз - секретаріату Національного органу України з виконання Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення Департаменту міжнародної безпеки Міністерства закордонних справ України, заступник глави делегації;
  • САМОЙЛОВА Оксана Олександрівна - головний спеціаліст відділу забезпечення виконання міжнародних зобов'язань України у сфері нерозповсюдження та експортного контролю Департаменту аналітичної і правової роботи, міжвідомчої та міжнародної взаємодії Державної служби експортного контролю України;
  • СКІПАЛЬСЬКИЙ Андрій Петрович - генеральний директор Директорату громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

Також указом доручено Міністерству закордонних справ України затвердити вказівки делегації України на Пленарне засідання міжнародного режиму експортного контролю "Австралійська група".

А Кабінету Міністрів України – забезпечити в установленому порядку фінансування участі делегації в Пленарному засіданні міжнародного режиму експортного контролю "Австралійська група".

Довідка: Австралійська група — міжнародна організація, діяльність якої спрямована на мінімізацію ризику поширення хімічної і біологічної зброї у результаті поставок різного роду матеріалів країнами-експортерами або країнами, через територію яких здійснюється перевалка цих матеріалів.

Як повідомляв УНН, Порошенко утворив делегацію України для участі у слуханнях у справах України проти РФ щодо імунітету трьох українських військово-морських суден та 24 членів їхніх екіпажів.

Українські Національні Новини

Політика