prezident-yevropeyskoyi-komisiyi-fon-der-lyayyen-vistupila-proti-zaklikiv-do-pripinennya-vognyu-v-ukrayini

Президент Європейської комісії фон дер Ляйєн виступила проти закликів до припинення вогню в Україні

 • 227277 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у четвер виступила проти закликів до припинення вогню в Україні. Про це УНН пише посилаючись на агенство dpa.

Цитата

"Я знаю, що деякі закликають припинити бойові дії, але маю сказати, що реальність така: якщо росія перестане воювати, війна закінчена, якщо Україна перестане воювати, України більше не буде", — сказала вона.

Деталі

Фон дер Ляйєн виступила в Прінстонському університеті в США після участі в Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку.

"На карту поставлено багато не тільки для України, але і для Європи, для міжнародної спільноти та для глобального порядку", - продовжила вона.

Фон дер Ляйєн додала, що недавній успіх української армії при відвоюванні території у росії "піднімає настрій", але для цього потрібна була консолідація.

Говорячи про санкції, введені проти росії Європейським союзом та США, вона сказала, що "санкції кусаються".

"І я хочу чітко заявити, що санкції нікуди не подінуться", - зазначила вона.

Доповнення

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель пообіцяв у середу нові санкції проти росії після того, як путін наказав частково мобілізувати резервістів.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зажадав відміни санкцій ЄС, запроваджених проти росії, не пізніше кінця цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу