prezident-yevroradi-initsiyuye-provedennya-spetssamitu-lideriv-krayin-yes-u-bryusseli

Президент Євроради ініціює проведення спецсаміту лідерів країн ЄС у Брюсселі

 • 37783 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Президент Європейської Ради Шарль Мішель запросив лідерів країн Європейського Союзу на засідання спеціальної Європейської ради, яка запланована на 1-2 жовтня у Брюсселі. Про це УНН повідомляє із посиланням на лист-запрошення президент Євроради.

"Наша спеціальна зустріч у четвер і п'ятницю буде у першу чергу присвячена місцю Європи у світі й нашій здатності визначати свою долю", - йдеться у листі-запрошенні Мішеля.

Також повідомляється, що зустріч розпочнеться у четвер о 15:00 традиційним обміном думками із президентом Європейського парламенту Девідом Сассолі.

"Потім ми використаємо свою першу робочу сесію для обговорення відносин між ЄС та Китаєм після засідання лідерів між ЄС та Китаєм у рамках відеоконференції 14 вересня", - зазначається у листі.

Наприкінці сесії планують обговорити актуальні питання, що вимагають посиленої уваги, а саме ситуацію у Білорусі, отруєння Олексія Навального та ескалацію в Нагірному Карабаху.

Зазначається, що під час обіду лідери ЄС мають обговорити ситуацію у Східному Середземномор'ї та стосунки із Туреччиною.

Нагадаємо, спеціальний саміт ЄС, який був запланований на 24-25 вересня, перенесли на 1-2 жовтня, оскільки президент Європейської Ради Шарль Мішель йде на вимушений карантин.

Українські Національні Новини

Новини Світу