prezident-zaklikav-tri-oblasti-terminovo-nadati-plan-budivnitstva-ta-remontu-dorig

Президент закликав три області терміново надати план будівництва та ремонту доріг

 • 15550 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський закликав три області, які не подали план будівництва та ремонту доріг – Закарпатську, Львівську та Сумську – зробити це. Про це він сказав під час участі у заході "Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування", передає кореспондент УНН.

"З приводу трьох областей. Ви сказали, Олексій (Гончарук, - ред.), що ви будете зустрічатися після цього з усіма головами обласних державних адміністрацій. У мене написано: Львівська, Закарпатська та Сумська області. Вони не передали свої плани. Я розумію, що є причини – змінився голова обласної державної адміністрації у Львові тільки що, і немає призначення голів ОДА у Сумській та Закарпатській областях. Я це розумію, я вас дуже прошу терміново це зробити", – сказав Володимир Зеленський.

Він також додав, що план будівництва доріг подали 15 регіонів, ще 7 наразі опрацьовуються.

"Голови ОДА мають розуміти свою особисту відповідальність за терміни і за якість виконання цих робіт. Цільове використання цих коштів – це особливо актуально і зрозуміло, оскільки всі місцеві дороги загального користування сьогодні передані на баланс державних підприємств і знаходяться у вашому управлінні. Важливо пам’ятати головам ОДА ключові пріоритети, які треба враховувати в роботі, в активізації всіх процесів – це дотримання термінів, що важливо, це моніторинг проведення тендерів, щоб не було зловживань і заздалегідь якість фірми, визначені кимось, не були переможцями", - сказав перший заступник керівника Офісу Президента Сергій Трофімов.

З його слів, голови ОДА також мають звертати увагу на розробку проектів, а технічний нагляд дотримання проекту мають здійснювати на всіх етапах реалізації.

"Крім того, договори про ремонти доріг мають містити чіткі гарантійні строки – це не менше 3-5 років, і чітку відповідальність виконавця робіт за усунення будь-яких дефектів упродовж гарантійного терміну. Також мають бути прописані і санкції за недотримання затвердженого графіку виконання роботи. Ще наголошую на необхідному переліку заходів контролю якості робіт. Це гарантія, яка передбачена в договорі", - додав Сергій Трофімов.

Нагадаємо, в Укравтодорі назвали терміни, за які можна відновити основну мережу доріг.

Українські Національні Новини

Політика