prezident-zaprosiv-do-ukrayini-novogo-prezidenta-braziliyi

Президент запросив до України нового президента Бразилії

 • 10382 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко в Давосі запросив відвідати Україну з візитом нового Президента Федеративної Республіки Бразилія Жаірома Болсонаро, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

"Президент запросив відвідати Україну з візитом нового Президента Бразилії", - повідомили в прес-службі.

Зазначається, що під час зустрічі лідерами було наголошено на важливості відновлення повномасштабного двостороннього співробітництва за усіма напрямками, що становлять взаємний інтерес.

Сторони обговорили перспективи активізації торговельно-економічної співпраці, у першу чергу у військово-технічній, інвестиційній, енергетичній, науково-технічній та інших сферах. Було також домовлено про проведення найближчим часом чергового засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

"Підтверджена зацікавленість у перезапуску низки промислових, енергетичних, інфраструктурних та інших проектів, що були призупинені за попередньої адміністрації Бразилії. Сторони висловилися за необхідність підвищення рівня координації між двома країнами в рамках міжнародних організацій, передусім ООН", - повідомили у Президента.

Повідомляється також, що президент Бразилії виступив на підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Порошенко та Болсонаро відзначили важливість внеску української громади Бразилії у розвиток відносин дружби та стратегічного партнерства між Україною та Бразилією.

Нагадаємо, раніше в рамках участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Заступником Голови Китайської Народної Республіки Ван Цішанем.

Українські Національні Новини

Політика