prezidenta-irlandiyi-zaklikali-proyasniti-pozitsiyu-schodo-viyni-v-ukrayini-pislya-superechlivogo-lista-yogo-druzhini

Президента Ірландії закликали прояснити позицію щодо війни в Україні після суперечливого листа його дружини

 • 752675 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Президента Ірландії Майкла Гіґґінса закликають "чітко висловити рішучу підтримку" ірландців Україні після того, як його дружина написала суперечливий лист про війну. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Sky News.

Деталі

Цього тижня перша леді Ірландії Сабіна Гіґґінс написала листа до Irish Times з критикою попередньої редакційної статті про російсько-українську війну. У ньому вона зазначила, що бої триватимуть, поки світ не переконає президента рф володимира путіна і президента України Володимира Зеленського "погодитися на припинення вогню та переговори".

Критики листа припустили, що перша леді цим листом прирівняла дії росії та України, а сенатори від партій коаліційного уряду Ірландії висловили стурбованість.

Цитата

"Пані Гіґґінс має право на свою особисту думку та на її висловлення, хоча я вважаю, що вона абсолютно неправа, намагаючись побачити еквівалентність у позиціях України та росії", - заявив сенатор Малкольм Бірн і додав: "Однак рішення опублікувати лист на сайті президента викликає серйозні запитання. Президент Ірландії зараз має чітко висловити рішучу підтримку українському народові від народу Ірландії та те, що ми вважаємо росію відповідальною за війну та варварство."

Sky News зазначає, що лист був видалений з сайту президента.

Раніше

Під час візиту в Україну на початку липня прем’єр-міністр Ірландії Міхола Мартін заявив, що Дублін допомагатиме з відбудовою України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У вересні Папа Римський відвідає Казахстан

     • 144047 переглядiв

    У столицю Іраку ввели війська на тлі протестів

     • 207736 переглядiв

    В Україну прибула німецька РСЗВ MARS II – Резніков

     • 260212 переглядiв