prezidenti-ukrayini-ta-estoniyi-skoordinuvali-pozitsiyi-schodo-budivnitstva-pivnichnogo-potoku-2

Президенти України та Естонії скоординували позиції щодо будівництва "Північного потоку-2"

 • 8052 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Президенти України та Естонії скоординували позиції щодо будівництва "Північного потоку-2". Про це сьогодні сказав Президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з президентом Естонії Керсті Кальюлайд, передає УНН.

"Ми дуже детально обговорили питання "Північного потоку-2". Чітко наголосили, що цей проект не є економічним проектом, він шкодить європейській єдності. Чітко наголосили на тому, що на сьогодні нам треба докласти максимум зусиль, щоб політичні проекти, які руйнують єдність ЄС, були зупинені", - сказав Президент.

Одночасно, П.Порошенко запевнив президента Естонії, що Україна готова надати будь-які гарантії надійності й ефективності енергетичного транзиту через Україну.

Як повідомляв УНН, вплив "Північного потоку 2" на добробут споживачів ЄС залежить від рішення Росії про використання української системи транзитного трубопроводу. Про це йдеться у висновках спільного дослідження британської аудиторсько-консалтингової компанії "Ernst & Young" та Регіонального центру досліджень енергетичної політики на замовлення Європейської Комісії.

Нагадаємо, Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина готова зіграти свою активну роль і сприяти Києву щодо питання про транзит газу через територію України після будівництва "Північного потоку-2".

15 травня в Німеччині почали підготовчі роботи на морській ділянці "Північного потоку-2".

Українські Національні Новини

Політика