prezidentom-yevroparlamentu-mozhe-stati-urodzhenets-ukrayini-zhurnalist

Президентом Європарламенту може стати уродженець України — журналіст

 • 9699 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Депутат Європарламенту від Болгарії Сергій Станичев може стати першим президентом інституції, який народився в Україні. Про це передає УНН з посиланням на повідомлення у Twitter брюссельського кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка.

"Якщо Сергій Станичев стане президентом ЄП (Європарламенту - ред.), він стане першим президентом будь-якої інституції ЄС, який народився в Україні", - написав Йозвяк.

Довідка. Сергій Станичев - болгарський державний і політичний діяч. Він народився у Херсоні у сім'ї Димитра Якова Станишева, уродженця сучасної Македонії, колишнього секретаря Центрального комітету Болгарської комуністичної партії, який відповідав за міжнародні зв'язки БКП, та уродженки СРСР Діни Мухіної.

З 2001 року по 2014-й був головою Болгарської соціалістичної партії (БСП). З 2011 року очолює Партію європейських соціалістів.

Як повідомляв УНН, саміт ЄС, на якому повинні були бути обрані керівники ключових для Євросоюзу структур, ймовірно був припинений через кандидата на посаду голови Європейської ради болгарки Крісталіни Георгієвої.

Українські Національні Новини

Політика