prezidentskiy-proekt-sudovoyi-reformi-otrimav-330-pravok

Президентський проект судової реформи отримав 330 правок

 • 10760 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Під час підготовки до розгляду в другому читанні до проекту закону щодо діяльності органів суддівського врядування, направлений на комплексне врегулювання питань організації діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради правосуддя надійшло 330 правок від нардепів. Про це заявив заступник голови комітету з питань правової політики Валерій Божик, виступаючи з парламентської трибуни, передає кореспондент УНН.

"До комітету суб'єктами законодавчої ініціативи було подано 330 поправок до цього законопроекту, за результатами опрацювання яких комітетом було подано 52", - зазначив Божик.

За його словами, цей законопроект був поданий до ВР Президентом України і покликаний як можна швидше почати зміни в діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), Вищої ради правосуддя та суддівського корпусу. Також передбачається, що ВККС буде перезавантажена і посилена участю міжнародних експертів.

Проект закону №1008 про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування направлений на комплексне врегулювання питань організації діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради правосуддя.

Раніше в Раді заявили, що розпочата раніше судова реформа має бути завершена завдяки спільним зусиллям парламентарів.

Українські Національні Новини

Політика