prezidentskiy-reyting-razumkov-peremig-bi-zelenskogo-u-drugomu-turi-ale-u-pershomu-nabrav-bi-lishe-7-5

Президентський рейтинг: Разумков переміг би Зеленського у другому турі, але у першому набрав би лише 7,5%

 • 23203 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Якщо вибори президента України відбулися б цього року, колишній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков отримав би перемогу у другому турі, змагаючись із діючим президентом Володимиром Зеленським. Про це свідчать свіжі результати опитування “Центру Разумкова”, передає УНН.

Деталі

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би Володимир Зеленський (17% усіх опитаних або 25% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме). Мають намір проголосувати за Петра Порошенка відповідно 11% і 17,5% опитаних, за Юрія Бойка — відповідно 8% і 11%, за Юлію Тимошенко — відповідно 7% і 9%, за Дмитра Разумкова — відповідно 5.5% і 7,5%, за Ігоря Смешка — відповідно 4% і 5%, за Євгенія Мураєва — відповідно 4% і 5%, за Володимира Гройсмана — відповідно 3.5% і 5%, за Олега Ляшка — відповідно 2,5% і 3%, за Анатолія Гриценка — відповідно 2% і 3%, за Сергія Притулу — відповідно 2% і 2%, за Руслана Кошулинського — відповідно 1% і 2%, за Віталія Кличка — відповідно 1% і 1%.

У випадку виходу до другого туру Зеленського і Разумкова за Зеленського проголосували би 23% усіх опитаних або 50% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Разумкова — відповідно 25% і 50%. Порівняно з результатами опитування, що проводилося у березні 2021 році, частка голосів, які респонденти готові віддати за Зеленського, зменшилася з 27% до 23% серед усіх опитаних, а частка тих, хто готовий голосувати за Разумкова, зросла з 17% до 25%.

Довідка

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 11 по 17 листопада 2021 року методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Додамо

Нещодавнє опитування, проведене соціологічною групою “Рейтинг”, показало, що зараз на виборах президента України за чинного Главу держави Володимира Зеленського не проголосувало б 32% українців.

Українські Національні Новини

Політика