prezydent-iranu-zaiavyv-shcho-ataka-izrailiu-v-syrii-ne-zalyshytsia-bez-vidpovidi

Президент Ірану заявив, що атака Ізраїлю в Сирії "не залишиться без відповіді"

 • 27744 переглядiв

Іран пообіцяв помститися за смертоносний удар по консульству в Дамаску, який пов'язують з Ізраїлем.

Президент Ірану Ебрагім Раїсі засудив авіаудар, в якому звинувачують Ізраїль, по консульській установі його країни в Дамаску. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Після неодноразових поразок і невдач проти віри і волі бійців Фронту Опору, сіоністський режим поставив на порядок денний сліпі вбивства в боротьбі за власний порятунок. Цей боягузливий злочин не залишиться без відповіді

- заявив Раїсі.

Додамо

Авіаудар по Дамаску планується обговорити також на засіданні Ради Безпеки ООН. Представники місії Ірану зазначають, що країна залишає за собою право вжити заходів у відповідь на такі дії. Також у місії Ірану кажуть, що удар може "потенційно розпалити ще більший конфлікт за участю інших країн", і закликало Раду Безпеки "засудити цей невиправданий злочинний акт".

Нагадаємо

Як відомо, у результаті авіаудару по п'ятиповерховій прибудові до іранського посольства загинули семеро членів Корпусу вартових ісламської революції, який керує військовими операціями Ірану за кордоном.

Серед загиблих були бригадні генерали Мохаммад Реза Захеді і Мохаммад Хаді Хаджі Рахімі, обидва старші командири сил "Кудс", підрозділу Корпусу вартових ісламської революції, що відповідає за закордонні операції.

63-річний Захеді обіймав низку командних посад в цих силах протягом своєї кар'єри, що охоплює понад чотири десятиліття.

Ізраїль відмовився коментувати цей удар.

У Білому домі вивчають повідомлення про удари Ізраїлю по консульству Ірану в Дамаску02.04.24, 06:37 • [views_0]