prezydent-ukrainy-vruchyv-derzhavni-nahorody-voinam-zsu-natsionalnoi-hvardii-sbu-politseiskym-ta-riatuvalnykam

Президент України вручив державні нагороди воїнам ЗСУ, Національної гвардії, СБУ, поліцейським та рятувальникам

 • 42320 переглядiв

У другу річницю визволення Київщини Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди військовослужбовцям Збройних Сил, Національної гвардії, Служби безпеки, поліції та рятувальникам, які захищали Бучу та евакуювали мирне населення під час російської окупації.

У другу річницю звільнення Київщини, під час церемонії біля Меморіалу пам’яті захисників Бучанської громади, президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди. Про це передає УНН із посиланням на пресслужбу президента України.

У другу річницю звільнення Київської області від російських окупантів Президент Володимир Зеленський взяв участь у піднятті Державного прапора України на флагштоку Меморіалу пам’яті захисників Бучанської громади і вручив нагороди воїнам ЗСУ, Національної гвардії, СБУ, поліцейським та рятувальникам.

Зокрема, нагороди з рук Глави держави одержали полковник Збройних Сил України Олександр Волошин і капітан Олексій Фандецький, які забезпечували евакуацію та супровід колон автомобілів із цивільними з Бучі до Білогородки. Тоді загалом упродовж 9–10 березня 2022 року було евакуйовано понад 300 авто з громадянами.

Відзначені нагородами підполковник Андрій Колодяжний, сержант Олександр Фесик, сержант Мирон Химиця, старший сержант Олександр Мартинюк - знищували ворожі колони у населених пунктах Бучанського району Київської області;

Молодший сержант Сергій Дорошенко та капітан Руслан Мамчик, які встановлювали мінно-вибухові та інженерні загородження, завдяки яким було успішно відбито ворожі штурми.

Відзначені нагородами також воїни Національної гвардії України – сержант Максим Бовчалюк та сержант Сергій Квітко, - брали участь у запеклих боях проти російських окупантів на Київщині;

Патрульний поліцейський Олег Швець, який брав участь у стабілізаційних заходах у містах Ірпені, Бучі та Гостомелі;

Майор поліції Іван Дулкай, який із початку повномасштабного вторгнення РФ здійснює документування та розслідування зухвалих воєнних злочинів російської армії.

Отримали нагороди і воїни Служби безпеки України: сержант Григорій Калачніков та сержант Андрій Менджул, які були залучені до проведення контрнаступальних дій підрозділами Збройних Сил України в районі Забуччя та підготовці плацдарму для подальшого звільнення міста Бучі.

Працівники ДСНС — Віталій Фареник та Павло Заїка, які забезпечували евакуацію цивільних громадян із міст Ворзеля, Бучі, Бородянки, Ірпеня, Гостомеля до Києва. 

Для нас це війна на захист України й усього, що робить людей людьми. Саме тому в цієї війни – глобальне значення. Це війна за право на існування для нашої держави та водночас за право на життя для кожної людини. За гідність для нашого народу й для кожного народу, який прагне своєї долі. Це війна за те, щоб ніхто не смів ставати звіром щодо інших

– сказав Глава держави, звертаючись до присутніх.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх українців, чиї життя забрали російські окупанти.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський разом з представниками уряду та Офісу президента та представниками іноземних країн у Бучі вшанував пам’ять українців, яких убили російські окупанти під час окупації Бучанської громади

30.03.24, 13:25 • [views_0]