prezydentka-slovachchyny-prokomentuvala-zustrich-holovy-mzs-z-lavrovym-shchodo-ukrainy

Президентка Словаччини прокоментувала зустріч голови МЗС з Лавровим щодо України

 • 40668 переглядiв

Президент Словаччини Зузана Чапутова розкритикувала зустріч міністра закордонних справ Словаччини Юрая Бланара та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, заявивши, що вона не принесла миру в Україну, яка була незаконно окупована Росією.

Президентка Словаччини Зузана Чапутова негативно відреагувала на зустріч словацького міністра закордонних справ Юрая Бланара зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим на дипломатичному форумі в Туреччині. Про це вона написала в соцмережі Х (раніше — Twitter), передає УНН.

Деталі

Словацько-російська зустріч міністрів закордонних справ не наблизила нас до справедливого миру в Україні, куди Росія незаконно і безпідставно вторглася

наголосила вона.

Водночас вона в своєму дописі запропонувала "найшвидший шлях до миру" — це станеться, коли президент РФ Володимир Путін накаже своїм військам вийти з України.

За словами Зузани Чапутової, господарю Кремля не можна давати "надії на свою перемогу та прийняття".

Україна та Словаччина домовилися  пришвидшити реконструкцію інтерконектора "Мукачево – Вельке Капушани"24.01.24, 15:40 • [views_0]

Контекст

У Туреччині пройшов триденний Анталійський дипломатичний форум, головна тема якого звучала як "Розвиток дипломатії в період криз".