pri-patrulyuvanni-azovskogo-morya-vryatuvali-bilshe-desyatka-chervonoknizhnikh-osetriv

При патрулюванні Азовського моря врятували більше десятка червонокнижних осетрів

 • 20240 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Прикордонники під час патрулювання Азовського моря врятували більш ніж 10 червонокнижних осетрів. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Держприкордонслужби.

"Учора під час патрулювання катером акваторії Азовського моря, зокрема Утлюцького лиману прикордонники від відділу "Генічеськ" Бердянського загону виявили розставлені заборонені знаряддя лову з рибиною – 11 червонокнижних осетрів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, інший прикордонний патруль від відділу "Бердянськ" на малому катері спільно з представниками Азовського природоохоронного національного парку під час патрулювання акваторії Білосарайської затоки виявили заборонені для лову 13 сіток довжиною 650 метрів. У результаті вилучили одного осетра, понад 60 калканів та більш ніж 400 бичків.

Усю червонокнижну та іншу рибу випустили до природного середовища.

Крім того, прикордонники Херсонського загону під час патрулювання узбережжя Каркінітської затоки Чорного моря неподалік н.п. Роздольне викрили двох громадян України, які за допомогою 12 ятерів наловили понад 800 креветок, 120 атерини, майже 800 бичків та 2 саргана. Цим вони завдали збитків державі на суму майже 30 тисяч гривень, додали прикордонники.

"Виявлені знаряддя лову та водні живі ресурси передано представникам територіального відділу рибоохорони, до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 249 ККУ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Херсонській області затримали браконьєра, який завдав державі збитків на понад 15 тисяч гривень, виловивши понад два десятків піленгаса.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП