priblizno-85-ukrayintsiv-zayavili-pro-vidsutnist-natsistiv-pri-vladi-opituvannya

Приблизно 85% українців вважають, що при владі немає "нацистів" – опитування

 • 123822 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Приблизно 85% українців вважають, що серед представників української влади немає “нацистів”, які утискають російськомовне населення. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), передає УНН.

Деталі

Як зазначили, не менше ніж 85% респондентів вважають, що в Україні немає утисків російськомовного населення (зокрема, так сказали 85% етнічних росіян і 90% російськомовних жителів України).

Такий самий відсоток українців вважає, що Україна має власну довгу історію становлення та державності (а не є "штучним" витвором радянської влади).

Переважна кількість українців також вважає, що західні держави не хотіли і не провокували Україну на війну проти росії, що думки про «нацистів» у владі України є вигадкою, що війна почалася через прагнення росії підкорити Україну (а не через справедливі претензії), що російські війська навмисно атакують цивільну інфраструктуру та цивільних осіб, що російська армія в першу чергу винна у руйнації цивільної інфраструктури і жертвах серед мирного населення.

Відносно найменше згоди щодо уявлень, якими є прагнення жителів Донбасу. Проте, навіть у цьому випадку 73% вважають, що більшість жителів Донбасу прагнуть залишатися частиною України (прикметно, що стільки ж – 73% – самих жителів Донбасу кажуть, що більшість хоче лишатися в Україні), а 17% думають, що більшість хоче приєднатися до росії чи бути незалежними.

Довідка

Опитування провели упродовж 19-24 травня методом телефонного інтерв’ю. Всього опитали 2009 респондентів віком від 18 років з усіх регіонів України, крім тимчасово окупованого Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка не перевищує 2,4%.

Українські Національні Новини

Суспільство