pributtya-khasidiv-iz-bilorusi-u-dpsu-povidomili-pro-situatsiyu-na-kordoni

Прибуття хасидів із Білорусі: у ДПСУ повідомили про ситуацію на кордоні

 • 16722 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Наразі ситуація на кордоні із Білорусю перебуває понад 500 хасидів, які хочуть потрапити на територію України попри рішення Уряду щодо заборони ‘їзду іноземцям до 28 вересня. Про це у коментарі УНН розповів помічник голови Держприкордонслужби України — прессекретар Андрій Демченко.

"Ситуація контрольована, спокійна. Треба розуміти, що вони перебувають на території Білорусі, поряд з українським кордоном. За попередньою інформацією там може бути більше 500 осіб, вони продовжують очікувати, що їм дозволять в’їзд в Україну, однак їм чітко було доведено рішення уряду, яке обмежує до 28 вересня в’їзд іноземним громадянам на територію нашої держави. Вони залишаються на тому місце, де вони були", - зазначає він.

За словами Демченка, фактично вони перебувають на території Білорусі поряд лінії кордону з Україною.

"Вони не перебувають у нашому пункті пропуску, але поряд лінії державного кордону, і ми поки не фіксуємо, що вони повертаються у бік Білорусі. Фактично ці громадяни перебувають на проїжджій частині, яка з’єднує два пункти пропуски з українського та білоруського боку. Крім того, що вони ускладнюють рух самих автівок, якщо там будуть рухатися автівки, то це буде нести небезпеку громадян, які там перебувають. Саме тому як українська сторона, так і білоруська сторона перенаправляє транспортні засоби на цьому напрямку до інших пунктів пропуску", - додав Демченко.

Нагадаємо, між пунктами пропуску Білорусі та України на сьогоднішній ранок скупчилося кілька сотень іноземних громадян, метою в’їзду яких є паломництво. Вони не полишають спроб потрапити в Україну, навіть отримавши роз'яснення щодо обмеження в’їзду іноземців. Рух транспорту та громадян через пункт пропуску “Нові Яриловичі” обмежено.

Також повідомлялося, що Президент України Володимир Зеленський обговорив з головою Держприкордонслужби Сергієм Дейнеко заходи із забезпечення порядку на кордоні із Білоруссю через масове прибуття паломників-хасидів.

Українські Національні Новини

Суспільство