prichetniy-do-finansuvannya-terorizmu-tinoviy-tsentr-vikrili-u-sumakh

Причетний до фінансування тероризму тіньовий центр викрили у Сумах

 • 8903 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Співробітники Служби безпеки України викрили у Сумах тіньовий центр, через яку легалізовували кошти, отримані підприємствами на тимчасово окупованих територіях. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу СБУ.

"Зловмисники орендували три офіси, в яких проводилися операції з легалізації прибутків, одержаних підприємствами ОРДЛО (окремих районів Донецької та Луганської областей - ред.). Потім готівка (російські рублі) переправлялася на тимчасово окуповані бойовиками території. При цьому використовувалися обігові кошти низки російських банків, які ділки контрабандним шляхом завозили з Росії до України", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків в орендованих зловмисниками приміщеннях та за місцем їх проживання оперативники спецслужби вилучили готівкою 10 млн рублів, 180 тис. дол., 2 млн грн, 22 тис. євро, а також велику кількість золотих виробів, зокрема, колекційних монет.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 385-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Як повідомляв УНН 22 червня, сенат Казахстану дозволив позбавляти громадянства за тероризм.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП