pridorozhnya-bomba-vbila-4-ta-poranila-15-osib-na-pivdennomu-zakhodi-pakistanu

Придорожня бомба вбила 4 та поранила 15 осіб на південному заході Пакистану

 • 17500 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Придорожня бомба вибухнула біля коледжу на південному заході Пакистану в четвер, внаслідок чого четверо людей загинули і щонайменше 15 отримали поранення, переважно перехожі. Про це пише УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

За словами старшого офіцера поліції Фіди Хуссейн, напад стався біля Наукового коледжу у Кветті, столиці провінції Белуджистан. Хуссейн також підтвердив, що внаслідок вибуху загинули четверо людей.

Коледж був закритий під час нападу через зимові канікули, і ніхто з вчителів та студентів не постраждав.

Ніхто не взяв на себе відповідальність за вибух, але у попередніх подібних атаках звинувачували бойовиків та сепаратистів.

Доповнення

Белуджистан є ареною тривалого повстанського руху белуджських сепаратистських угруповань, які протягом десятиліть влаштовують вибухи та стрілянину по цивільному населенню та силам безпеки, щоб наполягати на своїх вимогах щодо незалежності.

Пакистанський Талібан та угруповання "Ісламська держава" також присутні у Белуджистані. Ісламабад наполягає на тому, що пакистанські сили мають придушили заколот у Белуджистані, але насильство там продовжується.

Українські Національні Новини

Новини Світу